מימון ותזרים מזומנים חיובי הם תוצאה של ניהול פיננסי מקצועי הממוקד בשיפור הרווחים. השיטה מוודאת שכל פעולה פיננסית המתבצעת בעסק תורמת באופן ישיר להגדלת המכירות ולשדרוג הרווחים ויוצרת תזרים מזומנים חיובי!
בשונה ממה חושבים, ניהול פיננסי אינו מתחיל ומסתיים בניהול תזרים מזומנים אלא הוא מורכב ממספר פעילויות המשפיעות אחת על השניה בו זמנית ויש להן השפעה ישירה על היקף המכירות ואחוזי הרווחיות בעסק
- מימון, מינוף ובנקים
- תמחור מוצרים ושירותים
- הסכמים עם ספקים
- ניהול תזרים מזומנים חיובי
- ניהול רכש והזמנות
מימון ותזרים מזומנים, מינוף ובנקים
עסקים קטנים מדווחים כי הם נתקלים בקשיים בהשגת מימון מהבנק ולכן הם נדרשים לפנות לערוצים אחרים או להגדיל את המינוס בחשבון. 2 האופציות הללו טובות אך צריך לקחת בחשבון שאלו האופציות היותר יקרות ולכן ההשפעה שלהן שלילית על שורת הרווח בסוף השנה.
קיימות מספר דרכים לגיוס מימון ומינוף שאינם ע”י הבנק אך צריך לבחון כל אחת מהדרכים הללו בהיבטים של עלויות, גובה ההחזר החודשי כדי לא לייצר פתרון זמני בלבד.כגון:
- הלוואות מחברות כ. אשראי
- הלוואות מחברות ביטוח ע”ח הפנסיה/ביטח חיים
- הגדלת אשראי מהספקים במקום 90 יום להפוך ל- 120 יום
- מכירת מוצרים במזומן תמורת 4%-6% הנחה יותר זול מהלוואה בבנק או מהגדלת המינוס
בנוסף, בעלי עסקים נמנעים מהשיחה עם מנהל הבנק ולעיתים אף מפחדים ממנה, החשש נובע מניהול לא נכון של הקשר עם הבנק שלהם. בעלי עסקים אלו שוכחים שהבנק הוא ספק וצריך לנהל איתו את הקשר בצורה מקצועית.
קרא את המאמר בנושא ניהול הקשר עם הבנק
תמחור מוצרים ושירותים
מהו המחיר האמיתי שעליך למכור את המוצרים או השירותים שלך כדי להרוויח? חישוב העלות האמיתית הוא המפתח לניהול מקצועי של העסק והגדלת הרווחים. תמחור מלא של כלל עלויות המכר הישירות וכן עלויות עקיפות. אם שוכחים לכלול פרמטר אחד או יותר מגיעים לסוף שנה ומגלים שמכרתם הרבה אך לא הרווחתם מאומה.
קרא את המאמר בנושא תמחור מוצרים ושירותים
הסכמים עם ספקים
“אני עובד עם הספק הזה כבר 10 שנים ולא נעים לי להחליף אותו” זהו המשפט שיגרום לעסק שלכם להרוויח פחות כסף וימנע מכם לממש את הפוטנציאל העסקי. את הקשר עם הספקים חייבים לנהל באופן הדוק ולבחון אחת לחצי שנה (לכל היותר) אלטרנטיבות לספקים שלכם.
הקבעון להמשיך ולרכוש מספק אחד מונעת מכם להשיג את תנאי הרכישה הטובים ביותר או לקבל את תנאי האשראי הנוחים ביותר. אסור לבעלי עסקים לקפוא על השמרים בקשר עם ספקים וחובה לבחון אותם מעת לעת כדי למקסם את התנאים המסחריים .
ניהול מימון ותזרים מזומנים חיובי
ניהול תזרים מזומנים זו משימת העל בעולם הפיננסי של העסק שלכם. על מנת לנהל נכון את תזרים המזומנים עליכם לנהל דוח מעודכן של הוצאות והכנסות ולוודא בכל עת שההכנסות גדולות מההוצאות בכל נקודת זמן. אחת השיטות היא לקבוע יום אחד בחודש אליו מנקזים את כל התשלומים שלכם, נניח 15 לחודש.
בדרך זו תדעו בדיוק כמה כסף אתם אמורים לשלם בכל חודש ולכוון את כל ההכנסות שלכם לקראת ה 15 לחודש. דברו עם מנהל הבנק שלכם ועדכנו אותו כי כל 15 לחודש ירדו כל התשלומים שלכם באופן מרוכז כך שלא יופתע מהיקף התשלומים שהצטבר ליום אחד.
הריכוז של כל התשלומים ביום אחד בחודש יעזור לכם לנהל את הקשר עם הבנק ולא תצטרכו כל יום מחדש לדאוג לכיסוי הצ’ק הבא.
ניהול רכש והזמנות
ניהול הרכש חייב להתבצע בהלימה למכירות. לעיתים, ניתן לראות במחסנים של עסקים מוצרים נערמים בערמות ושוכבים מאובקים שנים ללא דורש. כל מוצר כזה הוא הפסד כסף באופן ישיר מאי מכירת המוצר וגם עלות ההשטח שהוא תופס במחסני החברה.
על מנת למנוע הישנות של “מוצרים תקועים” חייבים לנהל את הרכש על בסיס המכירות ולא להזמין מוצרים שאינם נדרשים.
הזמנות שמגיעות מהספקים צריכות להיבדק ביחס לתעודת המשלוח ולוודא כי התקבלה הכמות המצוינת בתעודת המשלוח ולוודא שאכן זו הכמות שהוזמנה.
הזמנות הרכש צריכות להתבצע על סמך מכירות שנעשו בשנים קודמות, בתקופה מקבילה וביחס למתרחש בשוק בתקופה הנוכחית. שקלול כל הפרמטרים הללו יעזרו בניהול רכש מדויק שיגדיל את היקף המכירות ואת הרווחים בעסק שלך.